13 Şubat 2012 Pazartesi

Cilt Maskeleri~

Bir önceki postun devamıdırr.- İlk önce annemin buzluğa çilek koyduğunu öğrendimm.Canımda çok istiyoduu.Çatlatıyorum sizi şuan ama ajhsuwhduja neyse sizde bu yaz koyarsınız.Şimdi bu çilek nalaka.Şu alaka çileğimizin olduğunu öğrenince hemen maske yaptım ! Ama bundan önce maske yapmak için şartları bilmemiz gerekiyor.Burdan başlayalım.
Maske Yapmak İçin Şartlar:
Öncelikle,cildiniz arınmış olmalı.Temizleme ürünleriyle temizlenmiş olmalı.Gözenekleriniz buhar ile açılmış olursa da harika olur.
Maske aletleriniz (fırça,kap vb) temiz olmalı.
Saçlarınızı toplamalısınız.

Belirteyim;ben yüzüme yumurta sürmem.Maskelerim yumurtadan arındırılmıştır. :D Maskeler kopyala-yapıştır değildir.Kendim deneyip iyi sonuçlar aldığım maskelerdir.

-Yoğurt-Limon^ iki tatlı kaşığı yoğurta bayağı bir limon sıkın.Temizlenmiş cildinize uygulayın.Yaklaşık on beş-yirmi dakika bekleyin.Ilık suyla,ardından soğuk suyla durulayın.(Bu kan dolaşımını hızlandırır) Yüzünüz yumuşacık olacak,limon gözenekleri temizleyecektir.
-Çilek^ Beş-altı çileği sıcak suda yumuşatın,süt ve balla karıştırın.Temiz yüzünüze uygulayın.On beş yirmi dakika bekleyin.Durulayın.Kırışıklık oluşumunu önler,dinçlik ve yumuşaklık verir.
-Bal^ Balın yaptığını daha hangi besin yapabilir.? Bal,mısır unu,yoğut karıştırıp yüzünüze uygulayın.Mısır unu peeling etkisi yapacaktır.Pütürleri giderecektir.
-Aynı zamanda tuz,şeker,bal üçlüsünü peeling olarak kullanabilirsiniz.

Bir diğer postta görüşürüzz :* 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder